Salát na thajský způsob s hovězím masem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1091 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
68 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso zbavíme šlach a kůže. Máslo rozehřejeme na pánvi a maso na něm pečeme přibližně 20 minut, během pečení obracíme. Opečené maso zabalíme do alobalu a necháme v něm 5 minut uležet.
  • 2
    Očistíme a omyjeme salát, listy natrháme na malé kousky.
  • 3
    Papriky podélně rozřízneme, zbavíme semen, omyjeme a jemně nakrájíme.
  • 4
    Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
  • 5
    Zálivku připravíme tak, že smícháme připravené papriky, česnek, citronovou šťávu, olivový a sezamový olej, rybí a sójovou omáčku. Vše dochutíme přidáním cukru, zázvoru, soli a pepře.
  • 6
    Natrhané kousky salátu promícháme s polovinou zálivky.
  • 7
    Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Na plochou mísu dáme salát, obložíme nakrájeným masem a pokapeme zbylou částí zálivky.
  • 8
    Vše ještě posypeme nasekanými kešu oříšky, které jsme předtím lehce osmahli na suché pánvi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.