Salát na thajský způsob s hovězím masem
40 min.
Ingredience
- 700gramůRostbíf
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusSalát hlávkový
- 2kusyPaprika červená
- 1stroužekČesnek
- 6lžicCitronová šťáva
- 6lžicOlej olivový
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 1lžičkaOmáčka rybí
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 100gramůOřechy Kešu
- 700gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1091 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
68 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme šlach a kůže. Máslo rozehřejeme na pánvi a maso na něm pečeme přibližně 20 minut, během pečení obracíme. Opečené maso zabalíme do alobalu a necháme v něm 5 minut uležet.
- 2Očistíme a omyjeme salát, listy natrháme na malé kousky.
- 3Papriky podélně rozřízneme, zbavíme semen, omyjeme a jemně nakrájíme.
- 4Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
- 5Zálivku připravíme tak, že smícháme připravené papriky, česnek, citronovou šťávu, olivový a sezamový olej, rybí a sójovou omáčku. Vše dochutíme přidáním cukru, zázvoru, soli a pepře.
- 6Natrhané kousky salátu promícháme s polovinou zálivky.
- 7Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Na plochou mísu dáme salát, obložíme nakrájeným masem a pokapeme zbylou částí zálivky.
- 8Vše ještě posypeme nasekanými kešu oříšky, které jsme předtím lehce osmahli na suché pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.