Salát neapolský z plodů moře
410 min.
Ingredience
- 450gramůOlihně
- 750gramůSlávky nakládané
- 450gramůMušle srdcovky
- 1,5decilitryVíno bílé
- 225gramůTěstoviny Campanelle
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžícePažitka
- 2lžícePetržel - nať
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůSalát hlávkový
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
14 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy vložíme olihně nakrájené na proužky, vařené slávky, uvařené srdcovky, přelijeme je vínem a polovinou olivového oleje, necháme marinovat 6 hodin.
- 2Poté směs přelijeme do pánve a dusíme 10 minut. Nakonec odstavíme stranou, aby vychladla.
- 3V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme těstoviny, lžíci olivového oleje a vaříme 10 minut. Poté necháme okapat, následně propláchneme studenou vodou.
- 4Slijeme polovinu tekutiny z mořských živočichů a zbytek vylijeme. Smícháme ji s citronovou šťávou, zbylým olivovým olejem, petrželkou, pažitkou, solí, pepřem. Těstoviny přidáme k plodům moře.
- 5Rajčata nakrájíme na čtvrtky, listy salátu natrháme a dáme na dno salátové mísy.
- 6Přidáme salát z plodů moře, ozdobíme rajčaty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.