Salát polníček se slaninou
25 min.
Ingredience
- 250gramůSalát Polníček
- 200gramůSýr ovčí ve slaném nálevu
- 2lžíceKerblík
- 4kusyCibulka jarní
- 150gramůSlanina vepřová
- 1lžíceOlej slunečnicový
- Zálivka
- 0,5lžíceHořčice
- 3lžíceOcet Sherry
- 3špetkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
36 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
883 mg
Cukr
419 mg
Postup přípravy
- 1Salátové listy omyjeme, vodu setřepeme, listy osušíme. Sýr nakrájíme na kostičky. Kerblík a jarní cibulku omyjeme, vodu setřepeme (případně osušíme). Cibulku pokrájíme na kroužky, lístky kerblíku otrháme, odložíme.
- 2Prorostlou uzenou slaninu rozkrájíme na proužky, v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji (1 lžíce) vysmažíme do zlatova.
- 3Salát v míse dobře promícháme s kerblíkem a sýrem.
- 4V misce vyšleháme olej s pikantní hořčicí, octem, solí, pepřem, zálivku vlijeme do salátu a znovu promícháme.
- 5Rozdělíme na talíře, ozdobíme slaninou, pokapeme omastkem ze slaniny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.