Salát polníček se slaninou

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
36 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
883 mg
Cukr
419 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Salátové listy omyjeme, vodu setřepeme, listy osušíme. Sýr nakrájíme na kostičky. Kerblík a jarní cibulku omyjeme, vodu setřepeme (případně osušíme). Cibulku pokrájíme na kroužky, lístky kerblíku otrháme, odložíme.
  • 2
    Prorostlou uzenou slaninu rozkrájíme na proužky, v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji (1 lžíce) vysmažíme do zlatova.
  • 3
    Salát v míse dobře promícháme s kerblíkem a sýrem.
  • 4
    V misce vyšleháme olej s pikantní hořčicí, octem, solí, pepřem, zálivku vlijeme do salátu a znovu promícháme.
  • 5
    Rozdělíme na talíře, ozdobíme slaninou, pokapeme omastkem ze slaniny a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.