Salát s francouzskými lusky, mozzarellou a česnekem
15 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125gramůMozzarella
- 2špetkySůl
- 1lžíceOříšky piniové
- 8lžicBazalka
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 750mililitrůVoda pitná
- 0,5stroužekČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Piniové oříšky pražíme na středním plameni 4 minuty za občasného míchání. Fazole vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty.
- 2Do větší misky dáme bazalku a česnek nasekané najemno, zakápneme citronovou šťávou a olejem. Dobře promícháme.
- 3Scezené fazole, ještě teplé, přisypeme do misky, přidáme pepř a sůl a promícháme. Na dva talíře rozdělíme salát, posypeme mozzarellou a piniovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.