Salát s grilovaným masem a pitou
25 min.
Ingredience
- Zálivka
- 125mililitrůOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyCitronová kůra
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePažitka
- 300gramůHovězí maso zadní
- 125lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyCuketa
- 150gramůRukola
- 200gramůChléb Pita
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2311 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
237 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V misce připravíme zálivku tak, že smícháme olivový olej, česnek, citronovou kůru, citronovou šťávu a pažitku.
- 2Rozpálíme grilovací pánev. Hovězí plátky potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a grilujeme z každé strany asi 5 minut. Poté maso sundáme a udržujeme v teple.
- 3Pitu překrojíme, potřeme olejem a grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Odložíme stranou. Cuketu omyjeme, očistíme, potřeme olejem a grilujeme.
- 4Na připravené talíře rozdělíme pitu, navrch dáme grilované maso překrájené na nudličky, grilovanou cuketu, rukolu a zakápneme připravenou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.