Salát s hovězím masem a křenem
105 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí kýta
- 400gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 4kusyOkurky nakládané
- 4kusyŠalotka
- 200gramůŘecký jogurt
- 2lžíceKřen smetanový
- 2kusyVejce slepičí
- 4litryVoda pitná
- 1lžícePažitka
- 1hrstRukola
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
25 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí kýtu vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Brambory omyjeme, očistíme, vložíme také do vroucí osolené vody a vaříme asi 20 minut.
- 2Maso slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 3V misce smícháme olej, hořčici, 2 lžíce láku z okurek a pažitku. Brambory dáme do salátové mísy, osolíme, opepříme a promícháme se zálivkou a na kousky nakrájenými nakládanými okurkami. Šalotku nakrájíme na kostičky a společně s masem přidáme k bramborám. Řecký jogurt smícháme s křenem, osolíme, opepříme a přimícháme k bramborám a masu.
- 4Předem uvařená vejce nakrájíme na osminky, rukolu natrháme na větší kousky.
- 5Na připravené talíře rozdělíme brambory s masem a navrch poklademe osminky vajec a rukolu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.