Salát s kuřecích jater
60 min.
Ingredience
- 5lžicBalsamico ocet
- 6kusůCibulka jarní
- 3lžíceCitronová šťáva
- 500gramůJátra kuřecí
- 4lžíceOlej olivový
- 1hrstŠalvěj čerstvá
- 400gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5hrstBazalka
- 0,5kusČekanka
- 0,5kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné cibulky na jemno nakrájíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou.
- 2Játra omyjeme, odblaníme, opečeme z obou stran s lístky šalvěje. Necháme vychladnout, okapat na papírové utěrce, poté je rozkrájíme. Šťávu z pečení odložíme stranou pro pozdější použití.
- 3Rajčata, bazalku a salát opláchneme, listy salátu a bazalku natrháme na menší kousky, vložíme do salátové mísy. Přidáme na dílky krájená rajčata, játra a cibulku, z které jsme slili šťávu.
- 4Vypečenou šťávu z jater svaříme se 2 lžícemi oleje, šťávou z cibulky a s vinným octem. Na závěr osolíme, opepříme, ještě teplou polijeme salát.
- 5Salát podáváme jako samostatný pokrm či předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.