Salát s kuřecích jater

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné cibulky na jemno nakrájíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Játra omyjeme, odblaníme, opečeme z obou stran s lístky šalvěje. Necháme vychladnout, okapat na papírové utěrce, poté je rozkrájíme. Šťávu z pečení odložíme stranou pro pozdější použití.
  • 3
    Rajčata, bazalku a salát opláchneme, listy salátu a bazalku natrháme na menší kousky, vložíme do salátové mísy. Přidáme na dílky krájená rajčata, játra a cibulku, z které jsme slili šťávu.
  • 4
    Vypečenou šťávu z jater svaříme se 2 lžícemi oleje, šťávou z cibulky a s vinným octem. Na závěr osolíme, opepříme, ještě teplou polijeme salát.
  • 5
    Salát podáváme jako samostatný pokrm či předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.