Salát s marinovanou dýní a hříbky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku krátce svaříme z vody, bílého octa, citronové kůry, soli, pepře, cukru, skořice, hřebíčku a badyánu sladkokyselý nálev.
  • 2
    Dýni nakrájíme na tenké plátky a v připraveném rozvaru necháme minutku povařit. Potom odstavíme z tepla a v nálevu necháme marinovat, dokud nevychladne (dýně nesmí být rozvařená, jen poloměkká).
  • 3
    Směs salátů smícháme s marinovanou dýní a upravíme na talíře.
  • 4
    Hříbky obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka), osmažíme na přepuštěném másle dozlatova a poklademe na salát. Podáváme zakápnuté dýňovým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.