Salát s marinovanou dýní a hříbky
30 min.
Ingredience
- 3lžíceStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 220gramůDýně
- 150gramůHříbky čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSalát Polníček
- 50gramůSalát Rosso
- 1lžíceOlej dýňový
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1kusSkořice celá
- 2kusyHřebíček
- 1kusBadyán
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku krátce svaříme z vody, bílého octa, citronové kůry, soli, pepře, cukru, skořice, hřebíčku a badyánu sladkokyselý nálev.
- 2Dýni nakrájíme na tenké plátky a v připraveném rozvaru necháme minutku povařit. Potom odstavíme z tepla a v nálevu necháme marinovat, dokud nevychladne (dýně nesmí být rozvařená, jen poloměkká).
- 3Směs salátů smícháme s marinovanou dýní a upravíme na talíře.
- 4Hříbky obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka), osmažíme na přepuštěném másle dozlatova a poklademe na salát. Podáváme zakápnuté dýňovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.