Salát s pečenými jehněčími kotletami
45 min.
Ingredience
- 12kusůJehněčí kotlety
- 1kusCibule
- 20gramůZázvor celý
- 2lžičkyKmín římský
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 0,5lžičkaKurkuma
- 70gramůSalát kadeřavý
- 125mililitrůJogurt bílý
- 1lžíceVoda pitná
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 1lžíceGaram masala
- 70gramůSalát Rosso
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 2lžičkySůl
- 10lžicSezam - semena
- 5lžicČernucha
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 70gramůSalát Polníček
- 4kusyŠalotka
- 3lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaOlej sezamový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
43 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu. Do mixeru vlijeme jogurt s vodou a citrónovou šťávou, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli se zázvorem a mletým koriandrem, garam masalu, muškátový květ, celý pepř a lžičku soli, dále umletý římský kmín, cayenský pepř a kurkumu. Vše umixujeme na hladkou směs, kterou nalijeme na kotlety. Maso otočíme, aby bylo marinádou obaleno po obou stranách, mísu přikryjeme a maso necháme nejméně 48 hodin v chladnu marinovat.
- 2Troubu předehřejeme na 200°C. V hlubokém širokém talíři smícháme sezamová semínka s černuchou a v nich postupně obalíme kotlety, vyjmuté z marinády a trochu okapané. Obalené kotlety poklademe na pekáč vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut. Mají-li raději kotlety více propečené, pečeme je 12-15 minut.
- 3Mezitím připravíme salát. Listy mladého špenátu, salátu Rosso, polníčku a kadeřavého salátu omyjeme, osušíme a ve větší míse je promícháme se šalotkou, nakrájenou na plátky. Dále ušleháme ocet a arašídový olej se solí, mletým pepřem sezamovým olejem. Směs nalijeme na salát, dobře promícháme, aby listy byly dobře obaleny a hotový základ rozdělíme na talíře.
- 4Na každý talíř se salátem položíme dvě pečené kotlety a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.