Salát s pekanovými ořechy, hruškami a ricottou

15 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z pomerančů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
  • 2
    Čekanku nakrájíme na proužky.
  • 3
    Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 4
    Česnek nakrájíme na jemno. Utřeme ho se čtvrt lžičkou soli na pastu. Tuto pastu pak vyšleháme s octem, pomerančovou kůrou a šťávou, hořčicí a pepřem. Poté zašleháme i olivový olej.
  • 5
    Čekanku, hrušky, ricotu a třetinu pekanů smícháme ve velké míse a zalijeme zálivkou.
  • 6
    Ozdobíme zbylými ořechy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.