Salát s pekanovými ořechy, hruškami a ricottou
15 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOcet vinný
- 2kusyPomeranče
- 1lžíceDijonská hořčice
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyČekanka
- 2kusyHruška asijská nashi
- 250gramůSýr Ricotta
- 8lžicBazalka
- 1lžičkaSůl
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z pomerančů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
- 2Čekanku nakrájíme na proužky.
- 3Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 4Česnek nakrájíme na jemno. Utřeme ho se čtvrt lžičkou soli na pastu. Tuto pastu pak vyšleháme s octem, pomerančovou kůrou a šťávou, hořčicí a pepřem. Poté zašleháme i olivový olej.
- 5Čekanku, hrušky, ricotu a třetinu pekanů smícháme ve velké míse a zalijeme zálivkou.
- 6Ozdobíme zbylými ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.