Salát s rejnokem
55 min.
Ingredience
- 500gramůRejnok křídlo
- 150mililitrůVývar rybí
- 30gramůCibule
- 6kusůPepř černý celý
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1kusBobkový list
- 100gramůSalát kadeřavý
- 100gramůČekanka
- 100gramůRoketa
- 200gramůAvokádo
- 160gramůRajčata
- 125gramůKrevety tygří - loupané
- 90gramůKrabí maso mražené
- 15gramůPetržel - nať
- Zálivka
- 125mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 3lžíceCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vývarem, kouskem cibule, celým pepřem, 10 ml citronové šťávy a bobkovým listem dáme rejnoka. Přivedeme k varu, zakryjeme a 10-15 minut udržujeme těsně pod bodem varu. Po 5 minutách přidáme krevety a krabí maso. Když rejnok celý zmatní a zpevní, stáhneme hrnec z plotny.
- 2Maso vyndáme, necháme mírně zchladnout, potom jej nakrájíme na středně velké kousky, které necháme úplně vychladnout.
- 3Zálivka: do misky dáme smetanu a citronovou šťávu, dochutíme pepřem a solí. Zamícháme.
- 4Talíře poklademe listy kadeřavého salátu, čekanky a rokety. Rozpůlíme, vypeckujeme a oloupeme avokádo a potřeme ho zbylou citronovou šťávou. Nakrájíme ho na podélně plátky, které ve tvaru vějíře vyrovnáme na listy salátu. Přidáme nudličky rajčat, rejnoka, krevety a krabí maso. Salát přelijeme zálivkou, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.