Salát s restovanými telecími játry
40 min.
Ingredience
- 1kilogramJátra telecí
- 1litrMléko polotučné
- 400gramůOlej olivový extra panenský
- 200gramůBalsamico ocet
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůRukola
- 300gramůSalát Polníček
- 300gramůSalát listový Dubáček
- 200mililitrůVíno portské
- 200gramůCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30gramůPetržel - nať
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
50 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oprané a osušené listy salátů polníček, rukola a dubáček natrháme na přiměřeně velké kousky, dáme do mísy, přilijeme extra panenský olivový olej, balzamikový ocet a zlehka promícháme.
- 2Telecí játra očistíme, nakrájíme na plátky o síle 1,5 cm a na na 1 hodinu naložíme do mléka.
- 3Mezitím najemno nasekáme petrželku a nahrubo nakrájíme oloupanou červenou cibuli.
- 4Játra z mléka vyjmeme, osušíme utěrkou a nakrájíme na 1,5 cm proužky, které opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm telecí proužky zprudka opečeme 1 minutu z každé strany. Přidáme cibuli a máslo, vše krátce orestujeme, játra odsuneme na kraj pánve a přilijeme dobré portské víno. Víno se rychle zredukuje a když zhoustne a spojí se s výpekem, promícháme je s orestovanými játry. Podle chuti vše osolíme, přidáme nasekanou petrželku a ještě zlehka promícháme.
- 5Namíchaný salát rozdělíme na talíře, na něj navršíme restovaná telecí játra a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.