Salát s roketou a jablky
35 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůOřechy vlašské
- 130gramůSýr kozí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůOcet vinný červený
- 30gramůMed včelí
- 150gramůRoketa
- 2kusyJablka
- 35gramůFenykl obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
11 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Brambory zalijeme vodou a přivedeme do varu. Vaříme cca 15 minut. Scedíme a necháme zchladnout. Přendáme do mísy.
- 2Jablka nakrájíme a promícháme s citronovou šťávou. Necháme okapat a přidáme k bramborám. Přisypeme nahrubo nakrájené ořechy, sýr na kostičky a roketu. Vše osolíme, opepříme, dobře promícháme.
- 3Připravíme zálivku z oleje, octa, medu a semínek fenyklu. Přísady důkladně promícháme a zálivkou přelijeme salát. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.