Salát s rýží a žampiony
40 min.
Ingredience
- 250gramůRýže dlouhozrnná
- 50gramůRýže neloupaná (Natural)
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 180gramůFazolové lusky zelené
- 20gramůPetržel - nať
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůOřechy vlašské
- Zálivka
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceOcet vinný
- 10gramůHořčice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu doměkka. Scedíme, propláchneme v horké vodě a opět scedíme. Dáme do salátové mísy.
- 2Zatím uvaříme v osolené vodě fazolky, vaříme 4-5 minut, doměkka. Scedíme, propláchneme ve studené vodě a znovu scedíme.
- 3Zálivka: smícháme oleje, ocet, hořčici, podle chuti sůl a pepř. Přelijeme přes teplou rýži a necháme vychladnout.
- 4Do rýže přidáme fazolky, petržel, houby a ořechy. Zamícháme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.