Salát s těstovinami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
15 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mírně osolené vodě dle návodu uvaříme těstoviny, necháme je okapat a dáme stranou. Udržujeme teplé.
  • 2
    V menším hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a vaříme zelené fazolky 5 minut. Necháme je okapat a vmícháme do těstovin. Dáme stranou a udržujeme teplé.
  • 3
    Gril předehřejeme na střední teplotu, plátky tuňáka opláchneme a osušíme, po obou stranách je opepříme a dáme na mřížku grilu a pečeme po obou stranách 5 minut. Plátky tuňáka rozebereme na velikost jednohubek, vmícháme do těstovin s rozpůlenými rajčátky, ančovičkami, kapary a vypeckovanými olivami. Udržujeme vše teplé.
  • 4
    Připravíme zálivku: smícháme olivový olej, rozetřený česnek, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a drcené bazalkové listy. Osolíme, opepříme a zálivkou přelijeme směs těstovin a promícháme.
  • 5
    Salát přendáme na servírovací mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.