Salát s těstovinami
50 min.
Ingredience
- 225gramůTěstoviny Farfalle
- 175gramůFazolové lusky zelené
- 350gramůTuňák v oleji
- 115gramůRajčata Cherry
- 8kusůAnčovička - filety
- 25gramůOlivy černé
- 4kusyBazalka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
15 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V mírně osolené vodě dle návodu uvaříme těstoviny, necháme je okapat a dáme stranou. Udržujeme teplé.
- 2V menším hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a vaříme zelené fazolky 5 minut. Necháme je okapat a vmícháme do těstovin. Dáme stranou a udržujeme teplé.
- 3Gril předehřejeme na střední teplotu, plátky tuňáka opláchneme a osušíme, po obou stranách je opepříme a dáme na mřížku grilu a pečeme po obou stranách 5 minut. Plátky tuňáka rozebereme na velikost jednohubek, vmícháme do těstovin s rozpůlenými rajčátky, ančovičkami, kapary a vypeckovanými olivami. Udržujeme vše teplé.
- 4Připravíme zálivku: smícháme olivový olej, rozetřený česnek, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a drcené bazalkové listy. Osolíme, opepříme a zálivkou přelijeme směs těstovin a promícháme.
- 5Salát přendáme na servírovací mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.