Salát s těstovinami a hříbky
60 min.

Ingredience
- 250gramůTěstoviny Penne
- 2špetkySůl
- 250gramůHříbky čerstvé
- 1kusCibule
- 8lžicOlej olivový
- 2kusyRajčata
- 150gramůMozzarella
- 50gramůPesto
- 1hrstBazalka
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžíceBalsamico ocet
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu, slijeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout a okapat.
- 2Hřiby pečlivě očistíme, případně opláchneme a nakrájíme na lupínky nebo čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
- 3Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, hřiby prudce opečeme, přidáme cibuli, vše krátce podusíme a necháme vychladnout.
- 4Vroucí vodou spařená rajčata sloupneme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.
- 5Mozzarellu nakrájíme na kousky.
- 6Na pesto v hmoždíři nebo jiné vhodné nádobě utlučeme piniová semena, bazalkové lístky a jemně nasekaný česnek, dochucujeme průběžně solí. Přidáme nakrájený parmazán a postupně olivový olej, až vytvoříme roztíratelnou pastu. Do ní přimícháme balzamicový a bílý vinný ocet.
- 7Vychladlé těstoviny, pesto, hříbky, rajčata a mozzarellu promícháme. Opepříme a vše necháme před podáváním alespoň 15 minut uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.