Salát s těstovinami a hříbky

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu, slijeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout a okapat.
  • 2
    Hřiby pečlivě očistíme, případně opláchneme a nakrájíme na lupínky nebo čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, hřiby prudce opečeme, přidáme cibuli, vše krátce podusíme a necháme vychladnout.
  • 4
    Vroucí vodou spařená rajčata sloupneme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.
  • 5
    Mozzarellu nakrájíme na kousky.
  • 6
    Na pesto v hmoždíři nebo jiné vhodné nádobě utlučeme piniová semena, bazalkové lístky a jemně nasekaný česnek, dochucujeme průběžně solí. Přidáme nakrájený parmazán a postupně olivový olej, až vytvoříme roztíratelnou pastu. Do ní přimícháme balzamicový a bílý vinný ocet.
  • 7
    Vychladlé těstoviny, pesto, hříbky, rajčata a mozzarellu promícháme. Opepříme a vše necháme před podáváním alespoň 15 minut uležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.