Salát s tuňákem a vejcem
45 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 120gramůTuňák v oleji
- 45mililitrůOlej olivový
- 25mililitrůOcet vinný
- 2kusyŠalotka
- 1kusRajčata
- 30gramůPetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
640 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.
- 2Vejce uvaříme, necháme zchladnout, oloupeme, pokrájíme na plátky, každý plátek rozpůlíme. Olivový olej rozšleháme s octem, dle chuti opepříme a osolíme. Část zálivky nalijeme na dno salátové mísy.
- 3Polovinu plátků brambor rozložíme do mísy, osolíme a navršíme polovinou tuňáka, vejce a šalotku. Přelijeme částí zálivky. Stejným způsobem vytvoříme další vrstvu a přelijeme zbytkem zálivky.
- 4Salát ozdobíme rajčaty a petrželkou, překryjeme fólií a necháme 2 hodiny odležet na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.