Salát s uzenou treskou
50 min.
Ingredience
- Obloha
- 350gramůTreska aljašská
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceVoda pitná
- 8kusůVejce křepelčí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 16kusůSalát hlávkový
- 2lžícePažitka
- 4krajíceChléb celozrnný pšeničný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
15 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
17 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety z uzené tresky přidáme do většího hrnce s vroucí vodou, přikryjeme pokličkou a na 10 minut odstavíme. Když změknou, vyjmeme je, necháme okapat a vychladnout. Pak vybereme z masa kosti a maso rozebereme na malé kousky.
- 2Metlou si v míse ušleháme olivový olej, citronovou šťávu, zakysanou smetanu, horkou vodu, pažitku, sůl a pepř a nakonec vmícháme nakrájené rajče. Křepelčí vejce vaříme v hrnci 3-4 minuty od okamžiku, kdy se voda znovu začala vařit (po 3 minutách mají mírně měkký střed a po 4 minutách jsou natvrdo). Zchladíme pod tekoucí studenou vodou a podélně nakrájíme na poloviny.
- 3Na 4 trojúhelníky překrojíme krajíčky chleba. Na talíře dáme vždy nejprve trojúhelníky chleba, na které položíme salátové listy, rybí maso a křepelčí vejce. Nakonec přelijeme zálivkou, ozdobíme několika stébly pažitky, můžeme obložit klínky rajčat, plátky citronu, petrželkou a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.