Salát s uzeným jazykem, švédskou majonézou a zeleninou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
67 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme švédskou majonézu: do většího hrnce vlijeme litr vody a přivedeme k varu. Do hrnce posadíme kotlík (nebo misku). Dáme do něj 2 žloutky, sůl, pepř, ocet a práškovou hořčici. Metličkou vše rozšleháme a poté za stálého šlehání budeme přikapávat olej. Když je majonézu hladká a tuhá, po kapkách přišleháme 2 lžíce vařící vody. Majonézu dáme do misky a necháme vychladnout.
  • 2
    Brambory omyjeme, vložíme do rendlíku s 4 dl vody a uvaříme je do měkka. Scedíme, vychlazené pokrájíme na kostičky a vsypeme do mísy.
  • 3
    Vařený uzený (oloupaný) jazyk a šunku pokrájíme na tenké nudličky, maso přidáme k bramborům. Sterilovaný hrášek s mrkví scedíme a necháme okapat. Sladkokyselou okurku pokrájíme s očištěnými šalotkami na drobné kostičky. Omytá jablka rozkrojíme, odstraníme jádřince, jablka oloupeme a krájíme na kostičky. Všechny pokrájené ingredience v míse promícháme, přidáme švédskou majonézu, smetanu a znovu salát promícháme. Podle chuti salát ochutíme solí, pepřem a dáme vychladit.
  • 4
    Omyjeme listy salátu, rajčata a salátovou okurku hadovku. Rajčata rozkrájíme na osminky, okurku na plátky. Listy salátu rozložíme na talíře, na ně lžící poklademe připravený salát. Ozdobíme rajčaty, okurkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.