Salát s uzeným pstruhem a pancettou
25 min.
Ingredience
- zálivka
- 1lžíceOcet vinný červený
- 90mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaHořčice dijonská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 350gramůPstruh uzený
- 100gramůPancetta
- 2hrstiPotočnice
- 140gramůSýr Feta
- 5kusůŘedkvička
- 2kusyŠalotka
- 2kusyČekanka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
869 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z uzených pstruhů stáhneme kůži, odstraníme páteř a kosti. Na rozehřáté pánvi opečeme plátky pancetty dozlatova. Z vinného octa, oleje, cukru, citronové šťávy, hořčice, soli a pepře ušleháme zálivku.
- 2Na servírovací plochou mísu upravíme omytou potočnici, na listy rozebranou čekanku, filety pstruha rozlámané na kousky, na kostičky nakrájenou fetu, opečenou pancettu, na plátky nakrájené ředkvičky a na kolečka nakrájenou šalotku.
- 3Salát zalijeme připravenou zálivkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.