Salát s vajíčkem a mortadelou
15 min.
Ingredience
- 1lžíceBalsamico ocet
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůRukola
- 300gramůSalát ledový
- 1kusPaprika žlutá
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 4kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůOříšky piniové
- 1špetkaSůl
- 150gramůSalám Mortadela
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce vařte 8 minut, poté zchlaďte pod studenou tekoucí vodou, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
- 2Piniové oříšky restujte na středním plameni 2 minuty dozlatova, nechte zchladnout.
- 3Do velké mísy dejte listy salátu, přisypte piniové oříšky, nakrájený salám, papriku nakrájenou na proužky zbavenou semen, pepř a sůl. Zakápněte balzamikovým octem a olejem, zlehka promíchejte a dejte na 4 talíře.
- 4Ozdobte vejci a rajčaty nakrájenými na čtvrtiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.