Salát se sýrem, rajčaty a opečeným chlebem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
31 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kůrky zbavený chléb nakrájíme na kousky o velikosti sousta. Zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném másle. Po opečení necháme v sítu okapat a vychladnout.
  • 2
    Omytá třešňová rajčata rozkrojíme na poloviny, vykrojíme zelená lůžka. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na tenké a krátké proužky. Šunku společně se sýrem nakrájíme na malé kousky. Omytou a vody zbavenou pažitka a zelenou část jarní cibulky necháme okapat a nakrájíme na kolečka.
  • 3
    Do vhodné nádoby dáme ocet, sůl, pepř, pomerančovou a citrónovou šťávu, med. Metlou všechny suroviny důkladně prošleháme, stálým šleháním přiléváme olej a tak připravíme zálivku.
  • 4
    Opečený chléb, nakrájená rajčata, cibuli, šunku, sýr, jarní cibulku a pažitku dáme do misky. Vše vše dobře promícháme, přelijeme připravenou zálivkou, ochutnáme, podle potřeby dochutíme a ještě jednou promícháme.
  • 5
    Salát necháme chvilku odležet. Porcujeme na jednotlivé talíře nebo do salátových misek. Každou porci posypeme oreganem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.