Salát všehochuť se dvěma zálivkami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
31 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ředkev oloupeme a nastrouháme, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na tenké nudličky. Okurky a rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme, bílou nasekáme na drobno, červenou nakrájíme na tenká kolečka. Ledový salát opereme a natrháme na větší kousky.
  • 2
    Na první zálivku oloupeme a prolisujeme česnek, lístky bazalky nebo yzopu nasekáme najemno. Česnek, bazalku, mleté ořechy, sůl, pepř a ocet dobře promícháme. Postupně přiléváme olej, který můžeme nastavit vývarem.
  • 3
    Na druhou zálivku nasekáme omytý koriandr, česnekovou nať nasekanou najemno, smetanu, sůl, pepř, nové koření a petrželovou nať.
  • 4
    Na velkou mísu narovnáme ředkev, ředkvičky, papriky, rajčata, okurky, cibule, salát a řeřichu. Omáčky podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.