Salát z brambor a fenyklu
15 min.
Ingredience
- 50gramůČekanka
- 50gramůRoketa
- 50gramůSalát římský
- 500gramůBrambory vařené
- 10gramůMáta
- 100gramůFenykl čerstvý
- 40gramůCitrony
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 40mililitrůOcet vinný
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 3gramyOregano sušené
- 40gramůKapary
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Listy čekanky, rokety a římského salátu trochu natrháme, vložíme do skleněné salátové mísy. Vařené brambory nakrájíme na plátky a přidáme do mísy. Citron i s kůrou nakrájíme na tenké plátečky, čerstvý fenykl na kostičky, přidáme do salátu, promícháme. Lístky máty trochu posekáme a přimícháme do salátu. Do misky vymačkáme šťávu z červeného pomeranče, přilijeme vinný ocet, panenský olivový olej, přisypeme sušené oregano, kapary, sůl a mletý pepř. Promícháme, zalijeme salát, ještě trochu promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.