Salát z brambor a sleďů

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
19 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory necháme ve slupce vařit cca 20-25 minut. Mezitím propláchneme štěrbák, osušíme a nakrájíme na proužky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kroužky. Rajčata omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Matjesové filety osušíme a rozkrojíme na plátky široké cca 3 cm. Uvařené brambory slijeme, chvilku necháme stát a nakrájíme na kousky. Omáčku vinaigrette vyšleháme z octa se solí, pepřem, cukrem a olejem. Zlehka ji promísíme s bramborami a matjesy, přidáme rajčata a šťěrbák. Rozdělíme na talíře.
  • 3
    Na dresink najemno nasekáme petrželku a kopr a smícháme se zakysanou smetanou. Přelijeme salát a podáváme, např. s celozrnným chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.