Salát z brambor a sleďů
40 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 4kusyŠtěrbák zahradní
- 2kusyCibulka jarní
- 2kusyRajčata
- 4lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůZakysaná smetana
- 1lžíceKopr čerstvý
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 400gramůMatjesy - filet
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
19 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory necháme ve slupce vařit cca 20-25 minut. Mezitím propláchneme štěrbák, osušíme a nakrájíme na proužky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kroužky. Rajčata omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky.
- 2Matjesové filety osušíme a rozkrojíme na plátky široké cca 3 cm. Uvařené brambory slijeme, chvilku necháme stát a nakrájíme na kousky. Omáčku vinaigrette vyšleháme z octa se solí, pepřem, cukrem a olejem. Zlehka ji promísíme s bramborami a matjesy, přidáme rajčata a šťěrbák. Rozdělíme na talíře.
- 3Na dresink najemno nasekáme petrželku a kopr a smícháme se zakysanou smetanou. Přelijeme salát a podáváme, např. s celozrnným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.