Salát z bulguru
55 min.
Ingredience
- Na dresink
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceHořčice
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžičkaOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1stroužekČesnek
- Na salát
- 225gramůBulgur
- 85gramůOřechy para
- 2kusyPaprika žlutá
- 2kusyRajčata
- 2kusyŠalotka
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 225gramůFeferony
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do větší misky nasypeme bulgur a zalijeme vařící vodou. Bulgur takto necháme máčet přibližně 20 minut. Mezitím nakrájíme papriky na čtvrtiny a odstraníme z nich jadérka. Potom paprikové čtvrtky položíme na do ruda rozpálený gril slupkou nahoru a počkáme, až se na ní začnou vytvářet puchýřky a začne k černat. Sundáme z grilu a necháme chladnout. Úplně vychladlé opatrně oloupeme a paprikovou dužinu rozkrájíme na kousky.
- 2Zelené fazolky nasypeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 4 minuty. Potom vodu slijeme a fazole dobře opláchneme v tekoucí studené vodě. Rajčata spaříme vařící vodou a oloupeme. Rozkrojíme je, odstraníme semínka, pokrájíme na malé kousky.
- 3Do další misky vlijeme olivový olej, balzamikový a vinný ocet, vložíme hořčici a prolisovaný stroužek česneku. Ze všech těchto ingrediencí smícháme dresink.
- 4Z bulguru slijeme vodu a přelijeme ho vyrobeným dresinkem. Promícháme, postupně přidáváme všechnu zeleninu - grilované papriky, uvařené fazolky, oloupaná a nakrájená rajčata, na kolečka pokrájenou šalotku, hrubě posekané paraořechy. Nakonec vše posypeme petrželkou, posolíme a popepříme. Ještě jednou lehce promícháme a studené podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.