Salát z bulguru s pečenou zeleninou

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
32 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulgur nasypeme do misky, zalijeme vodou a necháme 20 minut bobtnat. Scedíme, nasypeme do hrnce, zalijeme čerstvou vodou a vaříme 20 minut doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Cuketu nakrájíme na silnější kolečka, fenykl nakrájíme nahrubo, papriky rozkrojíme, vybereme jádřince a lusk necháme vcelku, lilek nakrájíme na větší kusy, cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, česnek nakrájíme na plátky.
  • 2
    Zeleninu promícháme s olivovým olejem, nasypeme na plech v jedné vrstvě, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Občas zeleninu promícháme, aby se opekla ze všech stran. Upečenou zeleninu pokapeme octem a necháme vychladnout. Zeleninu doplníme čerstvými bylinkami a všechno nadrobno posekáme.
  • 3
    Bulgur nasypeme do salátové mísy, přisypeme posekanou zeleninu s bylinkami, zalijeme panenským olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.