Salát z bulguru s pečenou zeleninou
65 min.
Ingredience
- 400gramůBulgur
- 800gramůCuketa
- 300gramůFenykl sladký - hlíza
- 100gramůCibule červená
- 250gramůPaprika červená
- 400gramůLilek
- 4stroužkyČesnek
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 30mililitrůOcet vinný
- 2kusyBylinky čerstvé - svazek
- 200gramůOlej olivový extra panenský
- 80gramůOlej olivový
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
32 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Bulgur nasypeme do misky, zalijeme vodou a necháme 20 minut bobtnat. Scedíme, nasypeme do hrnce, zalijeme čerstvou vodou a vaříme 20 minut doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Cuketu nakrájíme na silnější kolečka, fenykl nakrájíme nahrubo, papriky rozkrojíme, vybereme jádřince a lusk necháme vcelku, lilek nakrájíme na větší kusy, cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, česnek nakrájíme na plátky.
- 2Zeleninu promícháme s olivovým olejem, nasypeme na plech v jedné vrstvě, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Občas zeleninu promícháme, aby se opekla ze všech stran. Upečenou zeleninu pokapeme octem a necháme vychladnout. Zeleninu doplníme čerstvými bylinkami a všechno nadrobno posekáme.
- 3Bulgur nasypeme do salátové mísy, přisypeme posekanou zeleninu s bylinkami, zalijeme panenským olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.