Salát z červené řepy a fety
55 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 300gramůČervená řepa
- 1lžíceOcet vinný červený
- 200gramůOlivy bez pecky
- 200gramůSýr Feta
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 10gramůOregano sušené
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou uvaříme omytou řepu, uvařenou scedíme, vychladlou oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která položíme na salátový talíř, pokapeme trochou octa, trochou oleje, na řepu položíme tenký plátek sýru feta, poté zalijeme olejem, přidáme na tenká kolečka nakrájené vypeckované olivy, vše posypeme oreganem a ihned podáváme. Na talíři můžeme dochutit mletým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.