Salát z červené řepy s avokádem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
9 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané avokádo nakrájíme na plátky, celer omyjeme a nakrájíme na kolečka, omyté jablko nakrájíme na kostičky. Vše dáme společně s červenou řepou do misky, promícháme a přikryjeme.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.
  • 3
    Dresink připravíme tak, že do malého hrnce dáme olivový olej, jablečný ocet, rajčatový protlak, přisypeme nakrájenou cibuli a přidáme prolisovaný česnek. Směs přivedeme do varu a za stálého míchání vaříme 2 až 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Omyté listy salátu rozdělíme na talíře, pokryjeme je směsí ovoce a zeleniny a pokapeme teplým dresinkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.