Salát z červené řepy s avokádem
25 min.
Ingredience
- 1kusAvokádo
- 250gramůČervená řepa
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusJablka
- 1kusSalát hlávkový
- 3lžíceOlej olivový
- 3lžíceOcet jablečný
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule červená
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůČervená řepa sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
9 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Oloupané avokádo nakrájíme na plátky, celer omyjeme a nakrájíme na kolečka, omyté jablko nakrájíme na kostičky. Vše dáme společně s červenou řepou do misky, promícháme a přikryjeme.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.
- 3Dresink připravíme tak, že do malého hrnce dáme olivový olej, jablečný ocet, rajčatový protlak, přisypeme nakrájenou cibuli a přidáme prolisovaný česnek. Směs přivedeme do varu a za stálého míchání vaříme 2 až 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Omyté listy salátu rozdělíme na talíře, pokryjeme je směsí ovoce a zeleniny a pokapeme teplým dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.