Salát z červené řepy s bramborami

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu dobře omyjeme, celou vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla úplně ponořená a vaříme velmi zvolna asi hodinu. Slijeme vodu, řepu necháme vychladnout a oloupeme. Vařené brambory oloupeme, spolu s řepou rozkrájíme na hranolky. Vsypeme do mísy, přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, rajčata pokrájená na kostičky, prolisovaný česnek, na jemno posekanou pažitku a lístky koriandru.
  • 2
    Do malé misky nalijeme ocet, olej, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře a metlou vyšleháme. Zalijeme salát v míse, promícháme a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.