Salát z červené řepy s bramborami
80 min.
Ingredience
- 600gramůČervená řepa
- 800mililitrůVoda pitná
- 400gramůBrambory vařené ve slupce
- 100gramůCibulka jarní
- 200gramůRajčata
- 3stroužkyČesnek
- 20gramůPažitka
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 70mililitrůOcet vinný
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu dobře omyjeme, celou vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla úplně ponořená a vaříme velmi zvolna asi hodinu. Slijeme vodu, řepu necháme vychladnout a oloupeme. Vařené brambory oloupeme, spolu s řepou rozkrájíme na hranolky. Vsypeme do mísy, přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, rajčata pokrájená na kostičky, prolisovaný česnek, na jemno posekanou pažitku a lístky koriandru.
- 2Do malé misky nalijeme ocet, olej, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře a metlou vyšleháme. Zalijeme salát v míse, promícháme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.