Salát z červené řepy s křenovou pěnou
90 min.
Ingredience
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 400gramůČervená řepa
- 30gramůKřen
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibulka jarní
- 2decilitryJogurt bílý
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 0,5decilitrVíno červené
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1kusCitrony
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePažitka
- 80mililitrůOlej olivový
- 1baleníŽelatina čirá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
42 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Ve studené vodě podle návodu rozpustíme želatinový prášek. Smetanu a jogurt smícháme s octem a křenem a osolíme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu. Želatinu zahříváme na mírném ohni, až začne želírovat, přidáme k ní polovinu křenové směsi a zamícháme, po chvíli i druhou a za stálého míchání vyklopíme do mísy. Vyšleháme šlehačku a opatrně ji zapracujeme do krému.
- 2Pečlivě vydrhnutou červenou řepu propícháme kovovými jehlami a každou bulvu zvlášť zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 1 hodinu. Po vychladnutí vyjmeme řepu z alobalu a na struhadle nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a opepříme.
- 3Na dresink svaříme červené víno, ocet a cukr, po vychladnutí přidáme olej, citronovou šťávu a najemno nakrájenou cibulku. Dobře promícháme a nalijeme na řepu. Půl hodiny necháme marinovat, potom řepu vyjmeme a klademe plátky na talíř do vějíře. Lžící, namočenou ve studené vodě, vykrajujeme z křenové pěny nočky, které klademe na plátky řepy. Posypeme nastrouhaným křenem, citronovou kůrou a ozdobíme posekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.