Salát z červené řepy s pomeranči
65 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
40 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
18 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Řepu omyjeme a vaříme v dostatečném množství vroucí vody 40 minut. Poté řepu vyndáme a necháme vychladnout.
- 2Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, z kterých špičkou nože odstraníme bílou dužinu a vnitřní blány.
- 3Jablka omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců. Nakrájíme na dílky.
- 4Řepu na koncích tence seřízneme, oloupeme, nakrájíme na malé klínky.
- 5Z oleje z vlašských ořechů, jablečného octa, soli a pepře připravíme zálivku.
- 6Červenou řepu, pomerančové a jablečné dílky a vlašské ořechy upravíme na talíře, pokapeme zálivkou a posypeme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.