Salát z červené řepy s pomeranči

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
40 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
18 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řepu omyjeme a vaříme v dostatečném množství vroucí vody 40 minut. Poté řepu vyndáme a necháme vychladnout.
  • 2
    Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, z kterých špičkou nože odstraníme bílou dužinu a vnitřní blány.
  • 3
    Jablka omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců. Nakrájíme na dílky.
  • 4
    Řepu na koncích tence seřízneme, oloupeme, nakrájíme na malé klínky.
  • 5
    Z oleje z vlašských ořechů, jablečného octa, soli a pepře připravíme zálivku.
  • 6
    Červenou řepu, pomerančové a jablečné dílky a vlašské ořechy upravíme na talíře, pokapeme zálivkou a posypeme pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.