Salát z červeného hlávkového zelí
20 min.
Ingredience
- 500gramůZelí hlávkové červené
- 2litryVoda pitná
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2mililitryCitronová šťáva
- 2lžičkyCukr krupice
- 20gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové červené zelí nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hrnce se dvěma špetkami soli v octové vodě. Povaříme 4 - 5 minut, scedíme, necháme okapat a vychladnout.
- 2Smetanu z poloviny vyšleháme. Přidáme špetku soli, pepř, citrónovou šťávu, podle chuti cukr, ještě vyšleháme.
- 3Předvařené zelí podle porcí poklademe na talíře. Každou porci polijeme smetanovou zálivkou, povrch posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.