Salát z červeného hlávkového zelí

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlávkové červené zelí nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hrnce se dvěma špetkami soli v octové vodě. Povaříme 4 - 5 minut, scedíme, necháme okapat a vychladnout.
  • 2
    Smetanu z poloviny vyšleháme. Přidáme špetku soli, pepř, citrónovou šťávu, podle chuti cukr, ještě vyšleháme.
  • 3
    Předvařené zelí podle porcí poklademe na talíře. Každou porci polijeme smetanovou zálivkou, povrch posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.