Salát z chobotnice

80 min.
Evropa
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1369 kcal
Bílkoviny
153 g
Tuky
63 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chobotnici očistíme, důkladně omyjeme, naklepeme ji paličkou na maso a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vodu slijeme, nalijeme čistou vodu a vaříme přibližně 30 minut, potom ji necháme ve vývaru vychladnout.
  • 2
    Připravíme si marinádu:
  • 3
    V misce smícháme 0,5 dl olivového oleje se 2 lžičkami vinného octa, přidáme drobně nakrájený česnek, pepř, sůl a opláchnutou, drobně pokrájenou zelenou petrželku a vše dobře promícháme.
  • 4
    Chobotnici odstraníme kůži, dobře propláchneme a nakrájíme ji na kolečka, dáme do mísy a přelijeme marinádou.
  • 5
    Dáme do chladničky na 2 hodiny.
  • 6
    Salát podáváme ozdobený plátky citronu a lístky rozmarýnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.