Salát z chobotnice
80 min.
Ingredience
- marináda
- 4kusyČesnek
- 0,5decilitrOlej olivový extra panenský
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1kilogramChobotnice
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 1kusCitrony
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1369 kcal
Bílkoviny
153 g
Tuky
63 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Chobotnici očistíme, důkladně omyjeme, naklepeme ji paličkou na maso a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vodu slijeme, nalijeme čistou vodu a vaříme přibližně 30 minut, potom ji necháme ve vývaru vychladnout.
- 2Připravíme si marinádu:
- 3V misce smícháme 0,5 dl olivového oleje se 2 lžičkami vinného octa, přidáme drobně nakrájený česnek, pepř, sůl a opláchnutou, drobně pokrájenou zelenou petrželku a vše dobře promícháme.
- 4Chobotnici odstraníme kůži, dobře propláchneme a nakrájíme ji na kolečka, dáme do mísy a přelijeme marinádou.
- 5Dáme do chladničky na 2 hodiny.
- 6Salát podáváme ozdobený plátky citronu a lístky rozmarýnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.