Salát z čínského zelí, mrkve a brokolice
23 min.
Ingredience
- 400gramůZelí čínské
- 3kusyCeler řapíkatý
- 200gramůMrkev kořen
- 250gramůBrokolice
- 3litryVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePomerančová šťáva
- 2lžíceOcet Sherry
- 1špetkaZázvor mletý
- 1lžíceOmáčka sójová
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitron
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z čínského zelí odstraníme poškozené listy, odstraníme košťály a uřízneme silná žebra. Oddělené listy opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na tenké proužky.
- 2Celerové řapíky očistíme a spolu s oloupanou mrkví pokrájíme na tenké plátky.
- 3Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky, spolu s celerem a mrkví vložíme do vroucí, špetkou soli osolené vody. Do vody vložíme i na plátky nakrájený citron a povaříme 7 - 8 minut. Zeleninu scedíme, necháme okapat, citrónové plátky odstraníme.
- 4Oloupaný česnek drobně nasekáme, dáme do misky, přilijeme pomerančovou šťávu, sherry ocet, jemně nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, olej. Dochutíme solí, pepřem, vše důkladně promícháme.
- 5Zálivkou přelijeme čínské zelí, mrkev celer a brokolici. Všechny suroviny dobře promícháme a rozdělíme na jednotlivé vychlazené talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.