Salát z čínského zelí, mrkve a brokolice

23 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z čínského zelí odstraníme poškozené listy, odstraníme košťály a uřízneme silná žebra. Oddělené listy opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na tenké proužky.
  • 2
    Celerové řapíky očistíme a spolu s oloupanou mrkví pokrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky, spolu s celerem a mrkví vložíme do vroucí, špetkou soli osolené vody. Do vody vložíme i na plátky nakrájený citron a povaříme 7 - 8 minut. Zeleninu scedíme, necháme okapat, citrónové plátky odstraníme.
  • 4
    Oloupaný česnek drobně nasekáme, dáme do misky, přilijeme pomerančovou šťávu, sherry ocet, jemně nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, olej. Dochutíme solí, pepřem, vše důkladně promícháme.
  • 5
    Zálivkou přelijeme čínské zelí, mrkev celer a brokolici. Všechny suroviny dobře promícháme a rozdělíme na jednotlivé vychlazené talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.