Salát z cukety s mátou
23 min.
Ingredience
- 400gramůCuketa
- 1špetkaSůl
- 1decilitrOcet vinný
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstMáta
- 3lžíceCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné cukety nakrájíme na 1 cm silné plátky, posolíme je a na 15 minut odložíme, aby uvolnily vodu. Potom je opláchneme a papírovým ubrouskem nebo utěrkou osušíme.
- 2Ocet smícháme se stejným množstvím vody a přivedeme do varu. Cukety krátce - maximálně 3 minuty - povaříme, pak slijeme do síta a necháme okapat.
- 3Opláchneme petrželku a mátu, otrhané lístky jemně nakrájíme.
- 4Zálivku připravíme tak, že rozmícháme citronovou šťávu, prolisované stroužky česneku, olivový olej a nakrájené bylinky.
- 5Cuketové plátky promícháme se zálivkou a necháme nejméně 2 hodiny uležet. Před podáváním salát ozdobíme mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.