Salát z cukety s mátou

23 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a očištěné cukety nakrájíme na 1 cm silné plátky, posolíme je a na 15 minut odložíme, aby uvolnily vodu. Potom je opláchneme a papírovým ubrouskem nebo utěrkou osušíme.
  • 2
    Ocet smícháme se stejným množstvím vody a přivedeme do varu. Cukety krátce - maximálně 3 minuty - povaříme, pak slijeme do síta a necháme okapat.
  • 3
    Opláchneme petrželku a mátu, otrhané lístky jemně nakrájíme.
  • 4
    Zálivku připravíme tak, že rozmícháme citronovou šťávu, prolisované stroužky česneku, olivový olej a nakrájené bylinky.
  • 5
    Cuketové plátky promícháme se zálivkou a necháme nejméně 2 hodiny uležet. Před podáváním salát ozdobíme mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.