Salát z divoké rýže s lososem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme a uvaříme doměkka, necháme vychladnout.
  • 2
    Plátky lososa opláchneme, osušíme a do masa lehce vetřeme bílý pepř. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka plátky osmahneme, plamen stáhneme a necháme 5 minut dojít.
  • 3
    Vyjmeme a necháme vychladnout. Papriku očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké proužky. Pórek opláchneme a nakrájíme na velmi tenké kroužky.
  • 4
    Z přísad na dresink vymícháme hladkou omáčku. Promícháme s rýží, paprikou, pórkem a kousky lososa.
  • 5
    Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme půl lžičky citrónové šťávy a kopr. Podáváme k salátu v samostatné misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.