Salát z divoké rýže s lososem
45 min.
Ingredience
- Dresink
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaSůl
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1lžíceHořčice
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 300gramůLosos - filety
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusPaprika červená
- 1kusPórek
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50mililitrůOlej olivový
- 200gramůRýže neloupaná (Natural)
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme a uvaříme doměkka, necháme vychladnout.
- 2Plátky lososa opláchneme, osušíme a do masa lehce vetřeme bílý pepř. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka plátky osmahneme, plamen stáhneme a necháme 5 minut dojít.
- 3Vyjmeme a necháme vychladnout. Papriku očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké proužky. Pórek opláchneme a nakrájíme na velmi tenké kroužky.
- 4Z přísad na dresink vymícháme hladkou omáčku. Promícháme s rýží, paprikou, pórkem a kousky lososa.
- 5Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme půl lžičky citrónové šťávy a kopr. Podáváme k salátu v samostatné misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.