Salát z fazolek s ředkvičkami
65 min.
Ingredience
- 2lžíceBalsamico ocet
- 200gramůFazole červené
- 170gramůŘedkvička
- 35gramůPórek
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 200gramůJogurt bílý
- 1lžičkaSůl
- 75gramůCibule
- 25gramůPažitka
- 300mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaKmín římský
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaBazalka
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Fazolky si nejdříve namočíme, nejlépe přes noc.
- 2Do hrnce nalijeme fazolky i s vodou, ve které se namáčely a přivedeme k varu. Přidáme římský kmín, koriandr a mletý zázvor. Nezapomeneme osolit a vaříme 45 minut.
- 3Fazolky scedíme, ale vodu nevyléváme. Budeme ji ještě potřebovat. Přilijeme ocet a necháme chladnout.
- 4Ředkvičky nakrájíme na plátky, pórek na kroužky a cibulku na kolečka. Přimícháme k fazolkám. Přisypeme bazalku a oregano, zakápneme olivovým olejem a přidáme trochu vody z fazolek. Lehce osolíme a vmícháme bílý jogurt. Jogurt vmícháme dostatečně, aby se promíchal se všemi ingrediencemi.
- 5Podáváme vychlazený a posypaný sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.