Salát z fazolek s ředkvičkami

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
4 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolky si nejdříve namočíme, nejlépe přes noc.
  • 2
    Do hrnce nalijeme fazolky i s vodou, ve které se namáčely a přivedeme k varu. Přidáme římský kmín, koriandr a mletý zázvor. Nezapomeneme osolit a vaříme 45 minut.
  • 3
    Fazolky scedíme, ale vodu nevyléváme. Budeme ji ještě potřebovat. Přilijeme ocet a necháme chladnout.
  • 4
    Ředkvičky nakrájíme na plátky, pórek na kroužky a cibulku na kolečka. Přimícháme k fazolkám. Přisypeme bazalku a oregano, zakápneme olivovým olejem a přidáme trochu vody z fazolek. Lehce osolíme a vmícháme bílý jogurt. Jogurt vmícháme dostatečně, aby se promíchal se všemi ingrediencemi.
  • 5
    Podáváme vychlazený a posypaný sekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.