Salát z fazolek, smržů a slaniny
45 min.
Ingredience
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 2špetkySůl
- 200gramůSmrže čerstvé
- 1lžíceHořčice
- 2lžíceOcet vinný červený
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyRajčata
- 50gramůPetržel - nať
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Fazolky omyjeme a odkrájíme z nich oba konce. Vlijeme do hrnce vodu, osolíme a 10 minut vaříme, aby změkly. Fazole necháme okapat a trochu vývaru z nich si odložíme stranou.
- 2Do hrnku s vodou namočíme smrže a necháme je ve vodě 5 minut. Pak je studenou vodou propláchneme. Větší z hub rozkrájíme, menší necháme v celku.
- 3V misce si rozmícháme hořčici, sůl a ocet. Promícháváme dohladka a postupně přidáváme olej. Opepříme a prošleháme dohladka.
- 4Zálivkou přelijeme uvařené fazolky, promícháme a odložíme na 20 minut do chladničky.
- 5Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu pokrájíme na kostičky. V hrnci přivedeme k varu vodu a spaříme s ní rajčata. Oloupeme slupku, odstraníme semínka a na kostičky nakrájíme jejich dužninu.
- 6Na pánvi rozpálíme olej a vhodíme na něj slaninu. Vyškvaříme ji a děrovanou naběračkou odebereme. Pak na zbylý tuk dáme nasekanou cibuli a počkáme, dokud nezesklovatí. Přidáme houby a dusíme 10 minut. Nakonec osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.
- 7K fazolkám přidáme podušené houby, rajčata, osolíme, opepříme a zasypeme rozškvařenou slaninou. Podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.