Salát z fenyklu a rýže
50 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 410mililitrůVoda pitná
- 300gramůOkurka salátová
- 300gramůFenykl sladký - hlíza
- 150gramůCibulka jarní
- 180gramůHroznové víno
- 60gramůOřechy vlašské
- 30gramůHrozinky
- 1lžícePomerančová kůra
- 0,25lžičkaSůl
- Na zálivku
- 60mililitrůOlej olivový
- 60mililitrůPomerančová šťáva
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžíceOcet vinný
- 0,5lžíceEstragon
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
74 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vaříme zhruba 20 minut ve slané vodě a necháme vychladnout. Cibulky a fenykl nakrájíme na tenké plátky, okurku nakrájíme na kostičky, bobule vína rozpůlíme a vybereme jadérka. Ořechy nasekáme nadrobno, hrozinky nasekáme nahrubo. Bylinky nasekáme nadrobno.
- 2V míse promícháme zeleninu s ořechy, vínem a hrozinkami. Do směsi vmícháme rýži, přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit a posypeme ustrouhanou pomerančovou kůrou.
- 3Na zálivku promícháme pomerančovou šťávu, sůl, pepř, olej, ocet a bylinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.