Salát z fenyklu a rýže

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
74 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži vaříme zhruba 20 minut ve slané vodě a necháme vychladnout. Cibulky a fenykl nakrájíme na tenké plátky, okurku nakrájíme na kostičky, bobule vína rozpůlíme a vybereme jadérka. Ořechy nasekáme nadrobno, hrozinky nasekáme nahrubo. Bylinky nasekáme nadrobno.
  • 2
    V míse promícháme zeleninu s ořechy, vínem a hrozinkami. Do směsi vmícháme rýži, přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit a posypeme ustrouhanou pomerančovou kůrou.
  • 3
    Na zálivku promícháme pomerančovou šťávu, sůl, pepř, olej, ocet a bylinky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.