Salát z garnátů a avokáda
10 min.
Ingredience
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 2kusyAvokádo
- 200gramůGarnát obecný
- 20gramůPetržel - nať
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 10mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
41 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme avokáda a ostrým nožem je rozpůlíme podél pecky. Uchopíme obě poloviny a otočením proti sobě je oddělíme. Nožem vyjmeme pecku a nakrájíme podélně na plátky.
- 2Avokádové plátky potřeme citronovou šťávou, aby dužina nehnědla, rozdělíme na 4 talíře do tvaru vějíře a poklademe garnáty.
- 3Všechny suroviny na zálivku (ocet, oliv.olej, sůl a pepř) dáme do sklenice se šroubovacím víkem a důkladně protřepeme. Zálivkou přelijeme každou porci, posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.