Salát z garnátů a avokáda

10 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
41 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme avokáda a ostrým nožem je rozpůlíme podél pecky. Uchopíme obě poloviny a otočením proti sobě je oddělíme. Nožem vyjmeme pecku a nakrájíme podélně na plátky.
  • 2
    Avokádové plátky potřeme citronovou šťávou, aby dužina nehnědla, rozdělíme na 4 talíře do tvaru vějíře a poklademe garnáty.
  • 3
    Všechny suroviny na zálivku (ocet, oliv.olej, sůl a pepř) dáme do sklenice se šroubovacím víkem a důkladně protřepeme. Zálivkou přelijeme každou porci, posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme plátkem citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.