Salát z grilované dýně a sýru feta
25 min.
Ingredience
- 1kilogramDýně Hokkaidó
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule červená
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 120gramůRoketa
- 100gramůSýr Feta
- 100gramůOřechy vlašské
- 10mililitrůOcet Sherry
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
23 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
522 mg
Postup přípravy
- 1Dýni rozpůlíme, semena vydlabeme, zbytek nakrájíme na 1 cm silné plátky a vložíme do mísy. Přidáme silná kolečka červené cibule. Zalijeme olejem, osolíme, opepříme.
- 2Dýni dáme na gril, 10 minut opékáme z obou stran a na posledních 5 minut přidáme cibuli. Ogrilované vložíme zpět do mísy, přidáme listy rokety a nakrájený sýr feta, nasekané vlašské ořechy, podle chuti sůl a pepř a promícháme. Před podáváním pokapeme sherry octem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.