Salát z hlívy ústřičné s kukuřicí
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 3lžíceOcet jablečný
- 1kusBazalka
- 2krajíceChléb celozrnný pšeničný
- 500gramůHlíva ústřičná
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme, rozpůlíme je nebo rozčtvrtíme.
- 2Oloupaný česnek rozmačkáme, osmahneme na lžíci rozehřátého oleje. Přidáme na kostičky nakrájený chléb a opečeme do zlatova. Opepříme a vyjmeme z pánve.
- 3Rozehřejeme zbylý olej, necháme na něm zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme houby a smažíme je dokud nezměknou. Osolíme, opepříme a přidáme okapanou kukuřici.
- 4Pokrm zalijeme jablečným octem, podle chuti přisolíme.
- 5Salát podáváme vlažný, posypaný opečeným chlebem a lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.