Salát z hlívy ústřičné s kukuřicí

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby očistíme, rozpůlíme je nebo rozčtvrtíme.
  • 2
    Oloupaný česnek rozmačkáme, osmahneme na lžíci rozehřátého oleje. Přidáme na kostičky nakrájený chléb a opečeme do zlatova. Opepříme a vyjmeme z pánve.
  • 3
    Rozehřejeme zbylý olej, necháme na něm zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli, přidáme houby a smažíme je dokud nezměknou. Osolíme, opepříme a přidáme okapanou kukuřici.
  • 4
    Pokrm zalijeme jablečným octem, podle chuti přisolíme.
  • 5
    Salát podáváme vlažný, posypaný opečeným chlebem a lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.