Salát z hub a zeleniny
50 min.
Ingredience
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1kusCibule
- 4kusyRajčata
- 300gramůHouby čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyPaprika červená
- 6mililitrůOcet kvasný lihový
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 10mililitrůOlej slunečnicový
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusSalát hlávkový
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Rajčata ponoříme do vařící se vody. Poté je z vody vyjmeme a odstraníme z nich slupku. Rajčata zbavená slupky rozpůlíme a ještě odstraníme zrníčka. Samotnou dužninu nakrájíme na kostičky. Mrkve očistíme a nakrájíme na kostičky.
- 2Papriky rozkrojíme a zbavíme semínek. Poté je nakrájíme na malé kousky. Cibulku s česnekem nadrobno nakrájíme.
- 3Cibulku, česnek, papriky, hlávkový salát a rajčata promícháme v misce.
- 4Nyní připravíme houby. Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Poté je na másle zprudka opečeme. Houby osolíme a 30 minut podusíme. Jakmile se z hub vypaří přebytečná voda, sejmeme je z tepla a necháme vychladit. Jakmile houby zchladnou, promícháme je s ostatním salátem.
- 5Mezitím připravíme zálivku. Ocet vyšleháme se solí a pepřem. Do této směsi pomalu vešleháme olej a přimícháme nasekané bylinky.
- 6Hotovou zálivku zlehka vmícháme do salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.