Salát z kedluben s vejci a česnekovými krutony
30 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 800gramůKedlubna
- 2lžícePažitka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1,5lžíceOcet vinný
- 6lžicOlej olivový
- 1lžičkaCukr krupice
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyRohlíky bílé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceHořčice Dijonská
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupané kedlubny nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou, pažitku nasekáme najemno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky a spolu s česnekem osmažíme na másle. Zálivku připravíme smícháním oleje, octa, hořčice, soli, cukru, pepře a ustrouhaného muškátového oříšku.
- 2Kedlubny s vejci přelijeme zálivkou, přidáme pažitku a promícháme. Před podáváním salát posypeme česnekovými krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.