Salát z křepelčích vajec

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
939 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řeřichu, mátu a petržel omyjeme, zbavíme tvrdých stonků, pokrájíme. Necháme orestovat na 20 ml oleje.
  • 2
    Poté odstavíme a necháme zcela vystydnout.
  • 3
    Salát omyjeme a rozebereme na listy. Větší přendáme na servírovací talíř.
  • 4
    Smícháme žloutek, hořčici, špetku soli a cayenského pepře. Za stálého míchání přiléváme olej.
  • 5
    Vychladlé bylinky vmícháme v mixéru do majonézy, přidáme zakysanou smetanu. Dochutíme solí, pepřem a octem dle chuti.
  • 6
    Uvařené raky vyloupeme z krunýře.
  • 7
    Vajíčka uvaříme natvrdo, vyloupeme a rozpůlíme.
  • 8
    Listy salátu ozdobíme majonézou, vajíčky a račím masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.