Salát z křepelčích vajec
30 min.
Ingredience
- 10mililitrůHořčice
- 15gramůŘeřicha
- 15gramůMáta
- 50mililitrůOlej olivový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 40mililitrůOcet kvasný lihový
- 350gramůRak říční
- 12kusůVejce křepelčí
- 1špetkaSůl
- 1kusSalát hlávkový
- 15gramůPetržel kudrnka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
939 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Řeřichu, mátu a petržel omyjeme, zbavíme tvrdých stonků, pokrájíme. Necháme orestovat na 20 ml oleje.
- 2Poté odstavíme a necháme zcela vystydnout.
- 3Salát omyjeme a rozebereme na listy. Větší přendáme na servírovací talíř.
- 4Smícháme žloutek, hořčici, špetku soli a cayenského pepře. Za stálého míchání přiléváme olej.
- 5Vychladlé bylinky vmícháme v mixéru do majonézy, přidáme zakysanou smetanu. Dochutíme solí, pepřem a octem dle chuti.
- 6Uvařené raky vyloupeme z krunýře.
- 7Vajíčka uvaříme natvrdo, vyloupeme a rozpůlíme.
- 8Listy salátu ozdobíme majonézou, vajíčky a račím masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.