Salát z krevet s omáčkou z papriky
65 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika žlutá
- 2stroužkyČesnek
- 1kusŠalotka
- 5lžicOlej olivový
- 200mililitrůVývar z humrů
- 3špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 12kusůKrevety tygří
- 2lžíceKapary
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme bílé žebroví a semínka. Rozkrájíme je na drobné kostičky. Oloupeme stroužek česneku a šalotku a nasekáme nadrobno.
- 2V kastrolu si rozehřejeme polovinu olivového oleje a vhodíme na něj šalotku, česnek a nakrájené papriky. Všechnu zeleninu podusíme a zalijeme ji humrovým vývarem. Přisypeme sůl, černý pepř a cayenský pepř. Přikryjeme kastrol pokličkou a dusíme zeleninu ještě 20 minut.
- 3Opláchneme si fazolové lusky, odkrájíme z nich oba konce a také hřbetní vlákno, pokud je silnější a tužší. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme ji k varu a vhodíme do ní fazolky. Vaříme je 10 minut, dokud nejsou měkké. Pak z nich scedíme vodu a na sítu je necháme okapat.
- 4Připravíme si paprikovou omáčku. Podušené papriky vložíme do mixéru a rozmixujeme. Rozmixovanou paprikovou směs ještě prolisujeme přes síto. Osolíme ji a opepříme a přidáme balsamico ocet. Odložíme stranou a necháme vychladnout.
- 5Krevety rozřízneme a odstraníme z nich střívko.
- 6Na pánev si vlijeme zbylý olej. Oloupeme druhý stroužek česneku, vhodíme ho na pánev a orestujeme dozlatova. Pak ho vyndáme a vložíme na pánev půlky krevet, umístíme je krunýřem dolů a rychle orestujeme. Pak je obrátíme, ztlumíme plamen a dorestujeme je.
- 7Paprikovou omáčkou vlijeme do mixéru a všleháme do ní smetanu.
- 8Na talíře rozložíme krevety a fazolky a přelijeme je paprikovou omáčkou. Nakonec posypeme kapary a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.