Salát z květáku s vejci a sýrem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistíme a rozebereme na růžičky, oloupaný košťál nakrájíme na 1 cm silné plátky.
  • 2
    Ve vroucí osolené vodě nejprve 3 minuty vaříme košťál, pak přidáme růžičky a necháme společně vařit ještě 5 minut. Uvařené zchladíme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. S květákem uvaříme i bramboru bez slupky, kterou použijeme jako základ na zálivku.
  • 3
    Papriky rozpůlíme na délku, zbavíme semen, omyjeme a jemně nakrájíme.
  • 4
    Na jemno nakrájíme i oloupanou cibuli.
  • 5
    Vychladlý a okapaný květák smícháme s nakrájenou paprikou a cibulí.
  • 6
    Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme, rozčtvrtíme a dáme na salát. Nakonec obložíme na nudličky nakrájeným sýrem.
  • 7
    Zálivku připravíme tak, že uvařenou bramboru jemně nastrouháme, přidáme k ní prolisovaný česnek, sůl a pepř, nastrouhaný křen a ocet. Pak ještě přimícháme jogurt, smetanu a olivový olej.
  • 8
    Připravený salát s vejci a sýrem zálivkou přelijeme a necháme 15 minut uležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.