Salát z květů a srnčích jater
30 min.
Ingredience
- 20gramůSedmikráska
- 20gramůPotočnice
- 4kusyPampeliška květ
- 15gramůBazalka
- 600gramůJátra srnčí
- 1kusCibule červená
- 50mililitrůOcet malinový
- 130mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 20gramůPampeliškové listy
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
56 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Veškeré bylinky a květy omyjeme, listy natrháme na menší kusy. Játra odblaníme a zbavíme žlučovodů.
- 2Máslo rozpálíme a játra na něm osmahneme z obou stran. Z cibule, octa, vývaru a cukru připravíme zálivku, kterou ochutíme solí a pepřem dle potřeby. Salát z listů přendáme na servírovací talíře, navrch dáme kousky jater, přelijeme zálivkou a ozdobíme květy. Servírujeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.