Salát z langust s čekankou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
50 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
980 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si majonézu: Do misky vlijeme žloutky, přidáme hořčici, osolíme a opepříme, přilijeme citronovou šťávu. Kuchyňským robotem s metlami ušleháme dohladka. Potom po troškách postupně přiléváme olej z pšeničných klíčků a zašleháváme ho do hmoty. Šleháme, až vznikne hustý krém. Všleháme ještě koňak, kečup, pomerančovou šťávu a smetanu. Do majonézy vmícháme ještě nadrobno nasekanou petrželku.
  • 2
    Salát: Do hrnce vlijeme bílé víno a vodu. Oloupeme šalotku a nasekáme ji nadrobno. Do směsi vody s vínem vložíme bobkový list a langusty a 10 minut pomalu vaříme.
  • 3
    Čekanku omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy. Několik větších listů si odložíme stranou, zbytek pokrájíme na nudličky. Velké listy rozložíme na míse.
  • 4
    Langusty vyloupeme z krunýřů a rozložíme je na čekankové listy. Osolíme a opepříme langusty, pak je přelijeme hotovou majonézou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.