Salát z langust s čekankou
40 min.
Ingredience
- Majonéza klasická [51566]
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaHořčice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1lžíceKečup
- 1lžíceMartell cognac
- 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůPetržel - nať
- 125mililitrůOlej z pšeničných klíčků
- Na salát
- 125mililitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusŠalotka
- 500gramůLangusta
- 3kusyČekanka
- 250mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
50 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
980 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si majonézu: Do misky vlijeme žloutky, přidáme hořčici, osolíme a opepříme, přilijeme citronovou šťávu. Kuchyňským robotem s metlami ušleháme dohladka. Potom po troškách postupně přiléváme olej z pšeničných klíčků a zašleháváme ho do hmoty. Šleháme, až vznikne hustý krém. Všleháme ještě koňak, kečup, pomerančovou šťávu a smetanu. Do majonézy vmícháme ještě nadrobno nasekanou petrželku.
- 2Salát: Do hrnce vlijeme bílé víno a vodu. Oloupeme šalotku a nasekáme ji nadrobno. Do směsi vody s vínem vložíme bobkový list a langusty a 10 minut pomalu vaříme.
- 3Čekanku omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy. Několik větších listů si odložíme stranou, zbytek pokrájíme na nudličky. Velké listy rozložíme na míse.
- 4Langusty vyloupeme z krunýřů a rozložíme je na čekankové listy. Osolíme a opepříme langusty, pak je přelijeme hotovou majonézou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.